Peugeot 5008 2,0 BlueHDI GT AUT - Holló

Ééééés igen, ismét egy Peugeot! És ismét egy „SUV” a Peugeot családból.
Persze nem bánom, mert talán emlékeztek mennyire kedveltük a kistestvért, a Peugeot 3008at.
A Peugeot szabadidő autói kapcsán talán egyedül az böki még mindig a csőrömet, hogy SUV-nak nevezzük ezeket az autókat, de 4 kerék hajtást akkor sem kaphatok hozzájuk, ha meggebedek vagy elintézem, hogy piros hó hulljon az égből.
Persze értem én, hogy ez nem kötelező eleme az SUV-nak, meg ide a városba nem kell, meg ezeken az „őrült” hideg téli napokon, mikor a hó sem esik minek is a 4WD.
De ha már ilyen autót vesz az ember, azért csak csak elmerészkedik olyan helyekre is, ahol jól jön az összkerék hajtás (…a hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe.. 😊. Ó istenem, nagyon öreg vagyok, hogy ez ugrott be.). És azért sem haragszom meg, ha abban az egy pillanatban megmenti az életem. De hiába is ragozom, mert erre itt nincs lehetőségem.
Ettől függetlenül egy klassz autó és nagyon kedvelem, de ez egy picit fáj nekem.

 

 

 

És hogy mit tud a Peugeot 5008? Vagy miben igazán jó az autó?
Nos, lássuk csak: Pont ugyan azt, mint a 3008! Mert ugye a kettő egy, csak kicsit nagyobb a puttony az 5008 esetében és ezáltal kérhető 7 üléssel is, de tudásra ugyan az.
Mint mikor reggel a gyerekre rádobod az iskolatáskát. A kölök pont ugyan az marad (sajnos a tudása sem változik), de kívülről mégis más formát ölt.

Szóval ez tapasztalható itt is. Ha kell a nagy csomagtér meg a 7 ülés, akkor 5008, egyébként 3008 és máris spóroltál 700e forintot, ugyanis pont ennyivel kerül többe a nagytestvér a kistesónál.
Szemből nehéz is megmondani épp a kisebb vagy a nagyobb változattal állunk szemben.
Oldalról már látjuk a különbséget, hiszen közel 20 centivel hosszabb az 5008. A 3008-nak kicsit ívesebb a tető kialakítása, míg az 5008 esetében ez sokkal szögletesebb. Nagyjából itt (hátsó fertály) domborodik ki a különbség a két modell között. Másban nagyon nem látunk változást.

 

Szerencsére a kis keserűségem mellett, amit a 4 kerék hajtás hiánya okoz, minden klassz dolgot tud, amit a 3008-ban megtapasztalhattunk. Vagyis…
…dögös külső
            Még ha kockább is a háta, mint a 3008é, meg hosszabb is, a forma itt sem sikerült rosszul.
…zseniális belső design
            Ebben nagy változás nincs, továbbra is le a kalappal a kialakítás és a megoldások előtt.
…megfelelő kényelem
            Ohh, azok az ülések. Könnyű megtalálni a megfelelő pozíciót, kényelmes és masszíroz.
…egyedi belső (kicsi kormány, felülre kihelyezett cockpit)
            Itt (akár csak a 3008 esetében) egészen átjön a sportos és dinamikus vezetési élmény.
…könnyű vezethetőség
            Mint a 3008, csak automata váltóval! Még könnyebb vezethetőség..
…megfelelő menetdinamika
            180LE, épp elegendő, nem is nagyon kell több.
…kellemesen hangolt automata váltó
            Bár csak 6 fokozat, de kellemesen váltogat helyetted.
…kifinomult kijelző (személyre szabható)
            Több opción keresztül személyre szabható kijelző felület
…brutális hanghatás
            Sport módban olyan hangot hallasz, amit eddig csak a prémium szegmens tudott
…zseniális tudás
            A mai világ elvárásainak megfelelően akár a telefonunk kijelzőjét is tükrözhetjük.
…és az elmaradhatatlan cat paw (és a másik 5 féle) masszírozó funkció
😊 😊 😊 Ez tényleg zseniális!

 

Egyszóval benne minden csoda, amit a 3008ban megtapasztalhattunk.
De minek is változtatni azon, ami egyszer bevált, nem igaz?! Így a Peugeot sem tette, csak egyszerűen hozzá dobott 20 centit (és hölgyeim, ez tényleg annyi), vagyis egy nagyobb csomagteret meg a 7 üléses verziót és kész is az 5008.
 

Tudom nagy divat mostanában a 7 üléses verzió és sokan oda vannak érte, de bevallom ezt sosem értettem. Őszintén, egy ember hányszor használja ki ezt egy évben? 5 alkalommal? Vagy 10 alkalommal? Miért nem hív akkor azoknál az alkalmaknál egy taxit és 10 év alatt sem költ el annyit a taxira, mint amit kifizet a +2 ülés opcióért (arról nem is beszélve, hogy 10 év alatt 2x le is cseréli az autóját). Azon kívül, hogy hosszú lesz az autó, amivel nehéz parkolóhelyet találni és egyáltalán parkolni (főleg a zsúfolt városban), sok mást nem nyerünk.
De nem vitatkozom, meghagyom ezt a fétist azoknak, akik ragaszkodnak hozzá!
Lássuk milyen számok tartoznak a nagymacska mellé:

 

Főbb paraméterek (gyár által megadva):
Típus: Peugeot 5008 2,0 BlueHDI GT
Üzemanyag: dízel
Hengerűrtartalom: 1997 cm3
Hengerek száma: 4
Teljesítmény: 132 kW / 180 LE
Váltó fajtája: automata, 6 fokozatú váltó
Fogyasztás (városban): 5,5/100km
Gyorsulás (0-100 km/h): 9,1mp
Csomagtartó: 780l

Félre ne értsék előző soraimat, nem leszólni szerettem volna az autót, hiszen épp úgy imádtam azt, mint a kistestvért. Csak egyszerűen ott már megtapasztaltunk minden nyalánkságot, így itt ez már nem okozott akkora katarzist, de ettől függetlenül tényleg nagyon kedveltem!

Összeségében hogyan értékelném az autót? Akár csak a kistestvért! Ezt is imádtam, egyszerűen imádtam!  😊

A gépkocsi értékelése általam (10es skálán): 7,5 pont (csak a nagyobb popsi és a nehezebb parkolás miatt)


Holló Máté

Rólunk mondták

A Harum Zrt. elsődleges előnye a személyre szabott konstrukciók kidolgozásában rejlik, mely esetben nem a vevő alkalmazkodik egy jól megszokott mechanizmushoz, hanem maga a termék azonosul használójával. Ezen hozzáállás adja azt a plusz szolgáltatást, amiért őket választottuk.

Nith László, Managing Director

Nefab Packaging Hungary Kft.

A Harumnál egy megbízható, korrekt partnerre találtunk. Ügyfélközpontúságuk kiemelkedő, Ők a gyors és rugalmas ügyintézés mesterei.

Káposzta Éva, megbízott cégvezető

Maersk Hungary Kft.

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

Új partnerként nagyon köszönjük az elmúlt egy év professzionális, vevőorientált, kiemelkedően korrekt kiszolgálást!

Nigel Taylor

Dufon Antisztatikus Bt

A Harumban egy igazi partnert ismerhettünk meg az elmúlt évek során, pont amire cégünknek szüksége van: ügyfélorientált, rugalmas, megbízható és rendkívül korrekt.

Kiss Balázs, cégvezető

Univar Magyarország Kft.

Ügyfél centrikus hozzáállás, rugalmas ügyintézés, toleráns probléma kezelés. A következő bérletnél is bérelt helyük van.

Hirmann Márton, Szakág vezető

Ovit Zrt.

Induló cégként kiemelkedően fontos számunkra olyan megoldások felkutatása, olyan partnerek megtalálása, akik minden egyéb, nem profilunkba vágó feladatot megoldanak helyettünk. Ehhez találtunk autóink esetében remek segítőtársra a Harum csapatában. Korrekt, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns problémakezelés jellemzi Őket. Köszönet érte.

Kotrik László, Ügyvezető igazgató helyettes

Halház Kft.

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

Transparency creates honesty, loyalty.

Horváth Péter, VSM Sales Manager

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

A Harum Investment Zrt.-vel 2005 óta van kapcsolatunk. Régebben is felmerült, hogy 12 db-os gépkocsiparkunkat egy autópark kezelőnek adjuk ki. A Harumot végül is azért választottuk, mert a mindennapos kapcsolat nem személytelen és valójában egy gépkocsi ügyintéző feladatát veszik le a vállunkról, elfogadható díjazásért. Külön kiemelném, hogy gépjárműparkunkról pontos nyilvántartást vezetnek, így a szerviz és javítás ütemezés nagyon gördülékeny.

Samu István, ügyvezető igazgató

REDDA Kft.

Átfogó szolgáltatások, kedves munkatársak, precíz adminisztráció. Nagyon korrekt cég, örülök, hogy őket választottuk.

Galambos Levente

Rijk Zwaan Budapest Kft.

2005 óta dolgozunk együtt a Harum Zrt.-vel. Leasing-szolgáltatásuk felöleli a gépkocsik megrendelését, az üzembehelyezéshez szükséges műszaki és hatósági lépések lebonyolítását, valamint az esedékes szervizek, esetleges műszaki problémák és egyéb felmerülő kérdések kezelését a teljes szerződéses futamidő alatt. Számunkra ez azt jelenti, hogy egyetlen felesleges percet sem kell a személygépkocsi körüli teendőkkel töltenünk, ennek a munkaeszköznek a gondozását átveszi tőlünk a Harum, ezáltal maximálisan tehermentesítve bennünket. Reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is mindkét fél további megelégedésére alakul.

Dr.Ligethy Zsolt, ügyvezető igazgató

Wacker Chemie Hungary Kft.

A Harum Zrt. ügyfélközpontú szolgáltatási filozófiája bizonyítást nyert a szolgáltatásuk kiemelkedő minőségében is. Gyors, szakszerű és hatékony megoldásokat biztosítanak nekünk, minimális adminisztrációval. Új ötletekre, egyedi megoldásokra messzemenőkig nyitottak. Elégedettek vagyunk.

Biczók András, Értékesítési igazgató

ART Energy Magyarország Kft.

Öt év szünet után indítottuk újra vállalkozásunkat. Ismét „A HARUM”-ot választottuk. Korrekt, pontos, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns probléma kezelés jellemzi csapatukat. Hálás köszönet érte.

Takács Antal ,Szilágyi Gábor

TA&SZ- Log Kft.

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

Meggyőző az a hozzáállás, amelyet minden munkatárs tanúsított, akikkel eddig megismerkedtem. Egyetlen mondattal jellemezve: az elvárhatónál is többet tettek a kiszolgálásom érdekében, és ez mindent elárul!

Németh László, ügyvezető igazgató

Gordio Tanácsadó Csoport Kft.

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

Korrekt, gyors ügyintézés és pozitív hozzáállás jellemzi a Harum Zrt.-t. Külön szeretném kiemelni a kárügyintézés rugalmasságát és az azt intéző kollega segítőkészségét.

Dr. Morvay Boldizsár, Ügyvéd

Morvay Ügyvédi Iroda

Filozófiánk

  • Szakértő gondoskodás
  • Biztonság
  • Költséghatékony megoldás
  • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év
Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom